top of page

6 praktische tips om buikvet te verbrandenEen buikje. Zowel dames als heren kampen met het bekende buikje. Maar hoe kom je daar nu vanaf?


1. Verhoog je eiwitinname.

Eiwitten helpen bij het opbouwen van spieren en het verbranden van vet. Door meer eiwitten te eten, kun jij je metabolisme verhogen, en meer calorieën verbranden. Kies voor magere eiwitten zoals kip, vis, tofu en magere kwark. Of gebruik een van onze lekkere volwaardige maaltijdvervangers!


2. Houd je calorie-inname bij

Het bijhouden van je calorie-inname is essentieel om je afslankdoelen te bereiken. Dit helpt je om te begrijpen hoeveel calorieën je eet en drinkt, en waar je op mag letten om je inname te verminderen. Als je bij ons een traject volgt, krijg je toegang tot een hele prettige en functionele app, die hierbij helpt. Daarnaast rekenen wij voor jou uit, wat jou inname mag zijn en toch af te vallen.


3. Eet minder dan je verbruikt

Om vet te verliezen moet je minder calorieën binnen krijgen dan je verbrandt. Dit betekent dat je in een calorietekort gaat eten. Eet voeding met voldoende eiwitten (punt 1) en vezels om je verzadigd te houden en je spieren te onderhouden.


4. Verminder stress Stress kan leiden tot verhoogde cortisolspiegels, dit kan weer leiden tot een toename van vet op je buik. Door stress te verminderen, kunt jij je cortisolspiegels verlagen en je buikvet verminderen. Probeer te ontspannen met meditatie, yoga of wandelen.


5. Doe aan krachttraining Krachttraining kan helpen bij het opbouwen van spieren en het verhogen van jouw stofwisseling. Door regelmatig aan krachttraining te doen, ga je meer calorieën verbranden en je buikvet verminderen. Focus op oefeningen die jouw buikspieren versterken.


6. Volg één van onze leefstijltrajecten op maat, of bestel ons 28-daagse Eetspiratieplan Onze persoonlijke leefstijltrajecten zijn afgestemd op jouw specifieke doelen en voedingsbehoeften, en helpen jou om precies het juiste aantal calorieën en ideale verdeling van eiwitten, koolhydraten en vetten binnen te krijgen. Doordat je net iets onder je behoefte eet zal je op een gezonde manier afvallen, en zal uiteindelijk ook je buikvet verdwijnen.


Liever zelfstandig aan de slag? Kies dan voor ons geweldige Eetspiratieplan. We hopen dat deze tips je helpen om je doelen te bereiken, en dat je snel resultaten ziet.


Mocht je vragen hebben stel ze dan gerust. Wij helpen je graag!


afvallen buik, buikvet, afvallen drunen, snel afvallen, afvallen zonder sporten
Danny & Mandy

Samen Slim Afvallen Eindstraat 50 - Drunen

Facebook Instagram


92 weergaven0 opmerkingen